Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

The New Country

Set in the Franschhoek Valley of South Africa’s Cape Winelands, Chris Weylandt’s and Kim Smith’s home, Maison, perfectly embodies their interior- and lifestyle brand’s ethos.

 

bureaux_house_weylandts_6

 A generous verandah at the main entrance provides a cool and welcoming social space that can be enjoyed in cooler weather, too. The neutral palette is brought to life with organic textures and statement patterns that are intrinsic to the Weylandt’s contemporary rustic modernist ethos.


bureaux_house_weylandts_9

The house is all about making connections, especially between the building and its environment. In striving to prioritise ‘openness’, visual channels such as this eliminate the strict demarcation of the interior and the landscape. The predominant use of natural wood furthers this intention, adding patina, texture and integrity.


bureaux_house_weylandts_42

A generous patio covered by wisteria vines extends the ‘barn’ to incorporate the surroundings.


bureaux_house_weylandts_16

On the right, facing the vineyards and mountains, the bedroom area of Kim’s and Chris’s personal wing features a glass wall which slides back into the bricks and mortar to entirely open the space. The leather bed furthers the accent on natural materials and texture.


bureaux_house_weylandts_22

Sliding shutters link the ample private bath to an outdoor plunge pool enclosed within a secluded, green courtyard.


bureaux_house_weylandts_8

The house is all about making connections, especially between the building and its environment. In striving to prioritise ‘openness’, visual channels such as this eliminate the strict demarcation of the interior and the landscape. The predominant use of natural wood furthers this intention, adding patina, texture and integrity.


bureaux_house_weylandts_68

The children’s wing has its own expansive barbeque and patio area. Overlooking the paddocks and within close proximity to the pool, it, too, features expansive glass walls that make it perfect for all seasons. The hanging nest is from Indonesia: an ideal retreat for reading or relaxing – and a spectacular birdwatching hide.